(Σ.Π.Ο.Α.Κ.) - ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ "Ο ΑΡΙΩΝ"

Δήμος Κορινθίων

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Κολιάτσου 32, 201 00, Κόρινθος
Τηλ.: 27413 61000, 27413 61040
FAX: 27410 71700

Εmail: mail@korinthos.gr

Ιστοσελίδα Δήμου: www.korinthos.gr/

Έκταση Δήμου: 611,02 τ.χιλ.

Όρια Δήμου: Ο Δήμος Κορινθίων ανήκει στην  περιφέρεια Πελοποννήσου, συνορεύοντας ανατολικά και βόρεια με τον δήμο Λουτρακίου & Αγίων Θεοδώρων, δυτικά με τους δήμους Βέλου-Βόχας , Νεμέας και νότια με τον νομό Αργολίδος.

Πληθυσμός δήμου: Ο Καλλικρατικός Δήμος Κορινθίων έχει πληθυσμό 60.000 περίπου κατοίκων με την απογραφή του 2001, όπου περιλαμβάνει  εκτός του Δ. Κορινθίων και τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους Τενέας, Σολυγείας, Σαρωνικού και Άσσου-Λέχαιου.

Πρωτεύουσα Δήμου: Κόρινθος

Κύριες πόλεις: Κόρινθος, Αθίκια, Χιλιομόδι, Σοφικό, Λέχαιο, Περιγιάλι, Άσσος, Λουτρά ωραίας Ελένης

Τουριστικά αξιοθέατα: Ισθμός της Κορίνθου, Αρχαία Κόρινθος, Μεσαιωνικό κάστρο της αρχαίας Κορίνθου- Δίολκος, Αρχαίο λιμάνι Λέχαιου, Μονή Φανερωμένης, Κτήμα Σκούρα

Κύριες Δραστηριότητες Δήμου: Αθλητικές δραστηριότητες (τουρνουά μπάσκετ &βόλεϊ)  & πολιτιστικές (φεστιβάλ θεάτρου, χορού, κινηματογράφου, μουσικής κλπ,) δραστηριότητες  με επίκεντρο τον άνθρωπο & το περιβάλλον (ποδηλατοδρομίες).

Άλλα στοιχεία: Η Κόρινθος βρίσκεται στον οδικό και σιδηροδρομικό άξονα Αθηνών Πατρών και η εύκολη πρόσβασή της είτε μέσω της σύγχρονης Εθνικής οδού είτε μέσω του προαστιακού, καθιστούν την πόλη αλλά και τον Δήμο πόλο έλξης. Η  πόλη της Κορίνθου έχει ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν αφού υπάρχει εδώ και 4.000 χρόνια. Η περιοχή είναι ένα σταυροδρόμι στεριάς και θάλασσας και πάντα αποτελούσε «μήλον της Έριδος», ως το σπουδαιότερο εμπορικό κέντρο της Αρχαίας Ελλάδας,  εξ΄ ου το  προσωνύμιό της «Αφνειός» (πλούσια).